2011 m. balandžio 4 d.

Atrodo pavasaris BUS !!!

Gaila, kad neturiu padoraus objektyvo, kad užfiksuoti kaip dirba varnėnai. Pirmiausia išsivalė per žiemą prikritusių lapų likučius iš inkilų, tada pradėjo nešti naujus šapeliu, lizdeliui sukti, o dabar taip dūksta, taip skraido porelėmis ir grupelėmis, kad medžių viršūnės linguoja :DDD Bus visi inkilai pilni mažųjų varnėniukų, ir, matyt, net ne viena vada :)))

Balandžio 3 dieną jau ir gandrai sugrįžo į lizdą. Kalena, apsiskraido, vaikštinėja arba tiesiog snaudžia lizde. Jiems kol kas dar neprasidėjo darbymetis, reikia juk jėgas atgauti po varginančiai ilgos kelionės :)))


Iš dangaus kviečiu ant žemės :) Šią žiemą storas sniego sluoksnis užklojo visą žemę, dar nespėjus jai giliai įšalti, tad šį pavasarį stebim laaabai įdomius dalykus. Kirstukai, peliukai, kurmiai ir kiti rausikai turėjo puikias galimybes nardyti tarp žemės ir sniego. Pristatė, prirausė šimtus metrų puikiausių tunelių ir urvelių. Jiems buvo smagu gyventi, mums dar smagiau dabar viską stebėti ir fiksuoti. 


Paskutinėje eilutėje, kairėje pusėje, matote nuotrauką, kurioje uosių sėklų žieminė sėja matosi :))) Taip kasmet žemė, nutirpus sniegui, pasipuošia. Net neįmanoma įsivaizduoti kiek čia uosiukų mažų :D

Ir labai smagu, kad kieme beveik nei vieno tokio urvelio nėra, nes visas kiemas buvo padengtas storu ledo sluoksniu :DDD Oi, meluoju, dar ir yra padengtas, tik jau ne visas, tik šiaurinės pastatų pusės :DDD


Taigi, regis ateis pavasaris ir į mūsų sodybą :))) O jau buvo visokių minčių... :D :D :D
Gamtos vaizdų dar kitą dieną bus, dabar einu parašysiu įrašą apie mūsų šeimyną :DDD
P.s. šiandien jau sutvarkėm klevų leidimo ertmes ir pradėjom lašinti beržų sulą. Jau ir mes šiemet sugebėsim pasiraugti vasarai šiek tiek ;) Aplankykite šį straipsnį apie beržų visapusišką naudojimą, tikrai įdomu ir naudinga ;) Kai kuriuos darbus jau pats laikas daryti :)))

5 komentarai:

Tai tiesiog aš ir niekas kitas :) rašė...

PAVASARIS!!! Jau ir į jūsų kiemą atkeliavo. Smaguma. :)
Žiūriu į nuotraukas ir atsižavėti negaliu, būtų gerai savo Mažajį pas jumei atvežt visokių įdomybių parodyti, su gamtos "stebuklais" supažindinti, pamokyti. O tai dabar vis knygutės ir knygutės, o tikrų pavyzdžių nėra...

Natalija Brancevičienė rašė...

Superinis reportazas :) Vaikams butinai parodysiu :)

Unknown rašė...

Sulaukėt....... Gal ir gerai, kad tas pavasaris taip ilgai gumą traukė, saldesnis šimtą kartų, kai kas rytą prabudus žvilgteri langan- AR JAU:)

kitokia Aurelija rašė...

Tiesiog aš, tikrai būtų Mažajam ką veikti ir apžiūrėti, ypač pavasarį, kada visi darbai pradedami nuo pradžių :))) Ir kas laiko? Laukiam išskleistom rankom ;)

auksaranke, ačiū ;)

Egle, tikrai, manau, esi teisi... Bet kai tik šį vakarą prie vakarienės stalo su vyru aptarėm nenusakomą malonumą, kuris jau daugiau nei savaitę gyvena širdyse. Jei kas prieš porą savaičių būtų pasiteiravę ar norim gyvent, būtume atsakę, kad patys spręskit, mums vienodai. O dabar? Dabar, kai kraujas pulsuoja stipriau gyslomis, dabar, kai kieme vėl atsiranda kvapai, kai medžių viršūnės siūbuoja nuo paukščių, o rankos tiesiogine prasme NIEŽTI, nes pasiilgę darbų... Dabar norim ir gyvensim kol vėl žemę padengs sniegas... :))) Tada vėl gulsim miegot ilgam :DDD Bet dabar apie tai negalvokime, dabar KIEME GYVYBĖ ir JUDĖJIMAS !!!

Rimantė rašė...

Pas mano tėvus sode rausikai žemelę irgi "išvagojo" :)Zuikiai šakeles apgriaužė ir šiaip milijoną "spirgučių" paliko :D smagu kaime pavasarį :)