2010 m. rugpjūčio 25 d.

Anagama krosnies molinukai pas Dormantę ir Jurgį

Pasakosiu ir rodysiu labai mielus ir ypatingus molinukus, kurie gimė Dormantės ir Jurgio namuose. Bet apie viską nuo pradžių :)

Apie tai kaip anagama krosnis gimė Lietuvoje, skaitykite puikų straipsnį - štai čia -
...
Šių metų Kaziuko mugėje oras prekybai buvo puikus - šalta ir saulėta. Labai svarbu, kad nebūtų drėgmės, nes kitaip tris dienas praleisti nors ir gryname, bet drėgname ankstyvo pavasario ore - būtų baisu.
Tačiau šalta yra šalta, tad po visko nulėkėm pasisvečiuoti ir pasišildyti pas Dormantę ir Jurgį į jų jaukų molinį namuką :) Na, o ten, neskaitant visų kitų malonių dalykų, atlikome ir seniai planuotą darbą - nusilipdėme savo molinukus, kurie turėjo būti išdegti ateinančią vasarą anagamos krosnyje:)
Kaip tarėm, taip padarėm.



Va taip atrodė mūsų pirmieji bandymai, kuriant molinukus, kurie keliaus į anagamą. Patikėkite, nors neturėjome pakankamai laiko pasinerti į savo mintis ir tai perteikti lipdinukuose, procesas vis vien užburiantis. Labai siūlau tai išbandyti ;) juoba šį rugpjūtį bus antrasis degimas ;)

Ką gi, keliaujam toliau.
Šios vasaros darbai sodyboje sutrukdė dalyvauti pirmajame šių metų krosnies degime, tad galėjome pasidžiaugti tik jos atidarymu. TAČIAU, mums, ragaujantiems šio stebuklo pirmą kartą, pradžiai užteko ir tiek :O Pasižiūrėkite patys!!!



Na, ir žinoma, kviečiu pasižiūrėti į galutinį rezultatą. Nusakyti to žodžiais man kol kas nepavyks, tad ir nesivarginsiu :) Tačiau pažadu, kad tai ne paskutinis pasakojimas apie tai kaip mes prisiliečiame prie šio unikalaus stebuklo, paliekančio pėdsakus net ir žmogaus sieloje... Ramiai, nuoširdžiai, palaipsniui...

Komentarų nėra: