2012 m. balandžio 2 d.

Dirbtuvių statybos, aštunta dalis

Vakarinės stogo pusės dengimas bitumine danga ir pirmo aukšto grindų betonavimas
  • Užbaigiama kamino apdaila
  • Vakarinės stogo pusės dengimas OSB3 plokštėmis
  • Vakarinės stogo pusės dengimas bitumine danga
  • Dirbtuvių grindų betonavimas
  • Pečiaus pamato betonavimas

▼ Primenu kai atrodo rytinė stogo pusė :). Ir jau matosi užbaigtas kaminas. Nežinau kaip čia taip gavosi, bet nerandu kamino apdailos mūrijimo proceso nuotraukų. Matyt, kažką kitką svarbaus dariau, kad nenufotografavau...



▼ Jau septintoje dalyje matytas "lizdelis". Apdaila beveik baigta. Apdailai naudojom senas raudonas ir gelsvas plytas (kai kurios iš išardytų pečių - pajuodę) bei lauko akmenis.



▼ Užbaigus pilnai tvarkyti kaminą, manasis ėmėsi dengti stogą OSB3 plokštėmis. Darbas gana spartus: plokštės didelės, greitai uždengia plotą, prikalamos vinimis.



▼ Kai stogas jau buvo uždengtas plokštėmis, galima buvo imtis betonuoti grindis. Kaip tik kelias dienas linojo - tad puikus laikas grindų betonavimui. Manasis atsitverdavo tam tikrą plotą ir jį užpildinėjo kibirais betoną. Supylęs vienos maišyklės turinį, imdavo ilgą, lygią kartį ir lygindavo tą betono masę. Užbaigęs, sumaišydavo antrą maišyklę, vėl supildavo, vėl lygindavo ir t.t., ir pan. Procesui dar neužsibaigus ir betonui nesustingus, savo pėdsakus paliko ir pameistriai. O kaip gi be jų? Juk ir jie prisideda - linksmina meistrą :))))
Nuotraukos apačioje matote paliktą neužbetonuotą duobę  - tai duobė, į kurią bus atvesta elektra. Ką ten tiksliai darys aš kol kas nežinau, tik buvo liepta palikti :) Elektros instaliaciją darysime ne patys :)




▼ Vakarinės stogo pusės dengimas bitumine danga.



▼ Busima pečiaus (apvalaus stačiamalkio) vieta, t.y. jo pamatas. Pirmiausia buvo iškasta daugiau nei metro gilio duobė, tada virš žemės suformuotas reikiamo aukščio rėmas ir visa erdvė užpildyta betonu. Pečius bus didelis ir sunkus, tad reikalingas tvirtas pagrindas.
Ką čia manasis rodo nebe atsimenu, matyt, tiesiog kažką aptarinėjom :)



▼ Toliau formuojamas pamatas vonios sienai. Įkasamas pusės metro griovys, tada virš jo iš visokių medinių daiktų atliekų suformuojamas busimas pamatas ir viskas užpilama betonu. Kai betonas sustings, medinis karkasas nuardomas.



▼ Stogo dengimas artėja link pabaigos :)))



▼ Manėm, kad tai bus pirmas rimtas stogo išbandymas - labai graži audra. Deja, ji tik praslinko pro šalį, o pratrūko gretimame kaime... Taip dažniausiai vasarą pas mus ir būna :) Gyvename tarp kelių didelių ežerų, tad jie formuoja vietinį mikro klimatą ir būna vasarų, kai visa Lietuva skęsta lietuje, o pas mus sausra... :) Arba atvirkščiai - visur sausra, o pas mus liūtys :D




▼ O čia užfiksuotas paskutinės vinies įkalimas :D Bum bum, bum bum ir darbas baigtas - jeeeeee!!!!!! Beliko uždėti specialias bitumines kraigo detales ir stogas baigtas :)
Ach, tiesa, dar liko gražiai sutvarkyti skardeles aplink kaminą, bet šio darbo nuotraukų neturiu, reikėjo daug visokių įrankių palaikyti, nebeliko vietos rankose fotoaparatui. Trumpai galiu parašyti, kad užsisakėme vietinėje firmoje norimos spalvos skardos detales ir tiek. Kaip viską teisingai padaryti, manasis išmoko iš jau minėto puikaus stogdengio Lino, kai jis tvarkė manojo dirbtuvių kamino skardeles.




▼ Toliau vyksta grindų betonavimas.
Pamiršau aukščiau parašyti, kad betonas pilamas ant putų polistereno plokščių. Metalinio tinklo mano grindims manasis nedėjo. Kadangi ant šio betoninio pagrindo dar bus guldomos medinės grindys, sakė metalinio tinklelio nereikia, užteks tvirtumo vien iš betono :) Bet čia tik mano pasakojimas kiek atsimenu, gali būti, kad jis ir rimtesnių priežasčių nurodė :DDD



Štai ir viskas, šį kartą kažkaip trumpai lyg gavosi :)
Iki :)

2 komentarai:

Unknown rašė...

Paspaudžiau reakciją "norėčiau įsgyti", nes tikrai norėčiau ir meistro tokio visa sugebančio (turiu savo, bet kam nors kalėdom gal padovanočiau) ir tos svajonės taip sparčiau realybe virstančios:)))
Šaunu:)

kitokia Aurelija rašė...

Eglute, baik tu juokus, taviškis nenusileidžia manajam, rankos auksu žiba lygiai tiek pat :DDD Taip kad pasilaikyk sau ;) :DDD
Mes gi turim mažiau kūnelių, kuriuos reikia aprengti ir burnų, kurias reikia pamaitinti, tai kiekvienas litas keliauja į statybas, va ir juda gal todėl greičiau... Nors ką čia aš kalbu, jūs sodyboje jau ir kur valgyt gamint turit, ir kur miegot padoriai, o mes jau penkis metus toje pačioje stadijoje gyvenam. Po penkių metų šiemet pirmą kartą tikiuosi jau minkštą vietą šiltai padėti :DDDD
Vž, ačiū už pasidžiaugimą ir kuo geriausios kloties jums su jūsų planais ;)