2012 m. vasario 27 d.

Dirbtuvių statybos, ketvirta dalis

Pasirodo trečioje dalyje dar neužbaigėme apžiūrėti liepos mėnesio darbų :), tad žygiuojam toliau ir šiandien užbaigiam :). Kitame įraše keliausime į rugpjūčio darbų albumą.

* * * *
Pamatui sustingus, nuėmėme visus medinius pamato karkasus ir pradėjome ruoštis pastato karkaso statymui. Pirmiausia ant viso pamato paklotas ruberoidas. Apsauga nuo drėgmės ir šiaip kokia tai izoliacinė medžiaga :) Vyro šalia nėra, tad negaliu tiksliai pasakyti kam tas ruberoidas reikalingas :D Paklojus ruberoidą, dėjome pirmą karkaso vainiką ir kas metrą ar daugiau sutvirtinome metaliniais strypais, kurie gana giliai įsukami į pamatą.
Tada prasidėjo klėties-dirbtuvių terasytės pirmo vainiko klojimas. Terasytė, kaip ir priklauso, klojame ne ant pamato, o ant didžiulių akmenų :) GROŽIS :))))



Savaime suprantama, visus darbus turi gi kažkas prižiūrėti ir koordinuoti :DDD Tad vyras pagrindiniam Direktoriui, t.y. man darbų stebėjimui įtaisė patogią vietelę :))) Hamaką gavome dovanų nuo mylimų draugų iš Kauno. Regi, ačiū :*, puikus daiktas. Patogu sėdėti ir patogu stebėti ar gerai statomos mano dirbtuvės :DDD


Jokie darbai sodyboje nevyksta be dar rimtesnių Prižiūrėtojų žinios. Viskas būna apžiūrėta, suskaičiuota, o ne vietoje padėti plaktukai, pjūkliukai, pirštinės ir t.t. sugraužti ar susmulkinti į gabaliukus. Labai darbštūs šunys, labai. :DDD
Ir nėra net kada pozuoti, amžini darbuotojai :DDD



Pradeda "augti" karkaso sienos. Sugužėjo visa šeimyną (tėvai, brolis, brolienė, sesuo ir krūva sūnėnų ir dukterėčių) ir stiprių vyrų būrys sudėjo viršutinį pirmo aukšto vainiką. Tiksliau padarė pradžią, nes čia buvo tik ilgieji rastai, visą likusią dalį manasis sudėjo VIENAS !





Liepos darbai baigti. Karkasas įgavo konkretų tūrį, šiek tiek aiškėja kas gi čia stovės :))) Nors, kad ir kaip puikiai suvokčiau formų tūrius ir, kad ir kokia puiki mano vaizduotė, iki šiol (o dabar jau tikrai GEROKAI daugiau pastatyta) nepajėgiu suvokti savo dirbtuvių kaip jau esamo objekto. Jei pati lipdyčiau dirbtuves iš molio, jausčiau statinį kitaip, o kol kas visi darbai verda manojo rankose. Man viskas kol kas atrodo lyg stebuklas. Juda, auga, didėja...
Aš gi dirbtuvėles pajusiu tada kai įžengsiu į pastatą su sienomis, langais ir durimis. Štai tada prasidės mano darbai - pagaliau suvoksiu, kad svajonė virsta realybe...


2 komentarai:

Unknown rašė...

Labai smagu ir gera skaityti, kad žmonės taip linksmai gyvena ir pildo savo svajones :)

O dirbtuvėlių labai labai pavydžiu (nepiktai), nes pati savo turtą: vilną, muiliukus, karoliukus, medžiagų skiauteles esu išbarsčiusi po visas kerteles.

O taip norėčiau dirbtuvėlių, kurias kai nenori tvarkytis tiesiog uždarei duris ir palikai ramybėje.

P.S tikiuosi pavyks aplankyti Jus Kaziuko mugėje Vilniuje.

kitokia Aurelija rašė...

Ema, ačiū :)
Mes iki savų dirbtuvių "keliavom" keliolika metų, tad, manau, vilties turi turėti visi kada nors turėti vienokias ar kitokias svajonių dirbtuves ar dirbtuvėles ;)

O dirbtuvių paskirtis juk tokia ir yra - uždariau duris ir pamiršau, atidariau duris - ir tęsiu ką pradėjau ;)

Kaziuko mugėje būtinai prašom aplankyti jei tik įdomu pamatyti mūsų "kioskelį" ir ten tupinčius žmogelius :)))
Visų laukiame kovo 2, 3, 4 dienomis Barboros Radvilaitės gatvėje, mūsų kioskelis bus parko pusėje.
IKI !!!