2012 m. kovo 12 d.

Dirbtuvių statybos, penkta dalis

Kad kur galas tą Kaziuko mugę :DDDD Arba kitaip sakant - ot, tai gera mugė buvo :DDDD Išsisunkėm iki paskutinės jėgelės, pliurpėm net sopėt šonus pradėjo, tai savaitėlei atsijungėm nuo pasaulio ir mėgavomės paprastais dalykais: aplankėm vieną kitą širdžiai mielą žmogų, naujiems kaimynams talkinome (vakarienes gaminom ir pirtį kūrenom :d), šonus lovoje pragulėjom...
Tad šiandien, išlydėję naujuosius kaimynus į nebeilgai betrūksiantį jų miesčionišką gyvenimą,  net pasišokinėdami dūmėm į miestą, automobilį meistrams parodėm ir baisiai apsidžiaugę, kad lengvai negalavimas buvo sutvarkytas, parlėkę namo, čiupom darbus už ragų :))))
Ir pirmiausias darbas - praėjusios ir šios savaičių statybų dienoraščio įrašai ;)
Adomai, baisiai jau lėėėėėtas tas mūsų internetas, nespėjau toooookios krūvos sudėti iki pirmos valandos ;) (čia skirta vienam statybų dienoraščio pasipiktinusiam stebėtojui, kuris laukia nesulaukia naujos dalies :DDDD :P )

Tęsiam kelionę 2010 metų darbų keliais. Beje, šiandien šiuos metus ir užbaigsim apžvelgti. Kažkaip pavasaris šiandien taip pašildė mintis, kad panorau daugiau nuotraukų sudėti :)))
Šioms nuotraukoms komentarų turbūt daug nereikia - mano mėgstamiausios pirkios palangių gėlės - pelargonijos  :) Kai jau turėsiu naujus langus ir gražias naujas palanges, turėsiu daug daug pelargonijų :))))




Statybų aikštelė



Sutūpė pirmosios gegnės ir nuimamas pirmasis stogo kampas. Labai labai mums gražūs senųjų statinių stogai su sukirstais kampais.Kadangi gyvenam Aukštaitijoje, pastatus statome kaip ir priklauso - aukštaitiškus :)




Vaizdas iš šiaurės rytų pusės, iš maniškio dirbtuvių antrojo aukšto lango :)





Aišku, ne vien darbu gyvas žmogus esti (yra) :))) Vėlyvosios avietės puikiai tinka pertraukėlėms tarp darbų ir planavimams, žiūrint į statybas iš toli :)



Nuo avietyno pusės vaizdas, t.y. iš šiaurinės pusės.



Mano dirbtuvėlių busima palėpė :))) Oi oi oi, kiek priplanavau aš čia visko pridaryti... Įtariu gali ir laiko, ir vietos visoms svajonėms pritrūkti :) Beje, ačiū mielam Nerijui už pagalbą, suneriant šias gegnes ;) Laukiam, Uršulina ir Nerijau, ir šią vasarą jūsų, pažiūrėsit kiek jau nuveikėm ;)



O čia jau su visomis gegnėmis. Konstrukcijos tvirtumą patikrino mylimi dvyniai: Adelė ir Dovydas :* Beje, gerbiamieji, šiais metais kviečiam ne tik tikrinti ar tvirtas pastatas, bet nagelius pridėti prie darbų ;)



Be šių dviejų darbininkų neapsieinam nei akimirkos. Mažojo Dingo nebuvo tada dar nė gimusio, tai vyresnieji dūkdavo vieni :) Jų nasruose matosi kaip tik "sudūktas" puikus futbolo kamuolys :))) Buvęs futbolo kamuolys...



Po intensyvaus darbo labai patogu ir faina atsigerti iš statybinio inventoriaus :DDD Kaip tik buvo praūžęs nemenkas lietus, tai visi įrankiai nuskendę :))) Nors, gal net ne vieno lietaus praūžta, nes, regis, vijokliais jau spėjo apaugti darbo inventorius :DDDD Turbūt čia užfiksuota pertrauka, kai maniškis darbavosi prie kitų darbų.



O atsigaivinus reikia ir užkąsti :DDD Mes vasarą šunų nešeriam :D O kam? Gi tiek žolės aplinkui :DDDD



Labai jau man graži karkasinė pastato konstrukcija, tai prašau atleisti, bet įdedu dar kelias nuotraukas, kuriose galima gėrėtis mano dirbtuvių "skeletu" :)))
Ir beveik viskas viskas vien maniškio rankų darbas :OOO  ta ta ta...




Kadangi statybos vyksta lėčiau nei bet kuriam laukiančiam norisi :))), tą vasarą pamėgau voliotis terasėlėje. Susiradau lėto proceso privalumą - nesant stogui, patogu stebėti debesis, gulint arba terasėlėje, arba pačiose dirbtuvėse. Ir svajoti... svajoti... svajoti...



Mmmm.... koks jau išgražėjęs mūsų kiemas... Centre laužavietė, kurią pati iškasiau, sumūrijau akmenis ir jau tada dviese su manuoju pastatėm centrines kartis, ant kurių pritvirtinom trosą katilui kabinti ir putrai jame virti :))) Kai manasis tiek stato, buvo ir man užėjęs noras kažką įsimintino sutverti :DDD Aišku, tie akmenys, kurie labai gražiai atrodė sumūryti smailiaisiais šonais, dabar sulenda į minkštą vietą kaip reikiant :DDD, bet gi čia mano pirmas blynas, manau, galima atleisti :DDD Jau prigalvojau visokių patobulinimų ir pagalvėlių, kurios pataisys situaciją :))))



Dešinėje nuotraukoje, kairėje pusėje matosi kampelis dirbtuvėlių karkaso, tad nuotrauka į temą, o jei atvirai, labai patinka rudenį lapus deginti ir dūmus fotografuoti, tai nesusilaikiau neįkėlusi :P



Ir paskutinė 2010 metų nuotrauka. Pirmasis sniegas ir naujas pavasario laukimo etapas. Nes kiekvienas pavasaris, tai dar vienas žingsnis link svajonių dirbtuvėlių :)
Šiais metais jau ir šulinio pagražinimo eilė ateis, nes tiesime vandentiekį :)


Penktos dalies pabaiga ;)
Iki

2 komentarai:

Unknown rašė...

Del Dievo meilės!!!1 Kaip tu sugebi savo svajones rašydama maniškes sukedenti?!!! Ar čia man už tave besidžiaugiant po pilvą skruzdės ropoja? (Praustis gal dažniau reikia?) Man laaabai gražu... Jūsų gyvenimas laaabai gražus......

kitokia Aurelija rašė...

Eglute, gi už lango tik ankstyvas pavasaris, nedyvai, kad senokai prauseis :DDDDDDD
Ačiū, manau, kai neieškai kieno gyvenimas geresnis, kieno blogesnis, tada tiesiog gyveni savąjį ir tiesiog džiaugiesi kiekviena diena. O dienoraštis puiki priemonė-primintukas apie savas laimes ;)

Mums Jūsų gyvenimas labai gražus :)