2012 m. kovo 12 d.

Dirbtuvių statybos, šešta dalis

Tęsiu ir rašau ŠIO pirmadienio įrašą :)
Praėjusių metų darbus užbaigėm su sniegu, o persivertus naujiesiems, vis dažniau dairėmės į dirbtuvėles ir planavom nuo ko gi bus pradėti darbai :)
Tuo pačiu mėgavomės sparnuotais kiemo gyventojų apsilankymais didžiojoje lesykloje :)



2010 metų pabaigoje mūsų namuose apsigyveno trečias draugas, labradoras Dingo. Nors augo kaip ant mielių, taip ir nepasivijo didžiųjų brolių ūgiu, tačiau dėl to ne tik kad ne mažiau, o dar daugiau jis mums mielas :)))



Meistras su pameistriais - jau matuojasi darbo vietą: kas grauš, kas kapstys, o kas sienas, stogą ręs :)




Kaip pastebėjau, intensyviausi darbai prasideda gegužės mėnesį, tad ir 2011 metais darbai virti pradeda obelims pasipuošiant žiedais.
Kaip suprantu mano neprofesionalius statybų pasakojimus skaito ir vyrai (galėtumėt ir kokį vieną kitą komentarą palikti), tai paprašiau saviškio papasakoti ką nors, kas būtų naudinga ne tik svajotojoms ir darbų užsakytojoms, bet ir statytojams :)

Taigi.
  • Pirmo aukšto sienų stulpeliai išdėstyti kas 62 cm. Kampiniai stulpeliai 18 x 18 cm., o sienose 6 x 18 cm. 
  • Terasos stulpeliai 20 x 20 cm., penki vienetai.
  • Balkiai 10 x 18 cm. ir 18 x 18 cm. Manasis sakė būtų dėjęs vien 18 x 18  cm., bet pataupė ir kas antrą dėjo plonesnį. Storesnius dar turės kur panaudot. Devyni vienetai.
  • Gegnės 6 x 18 cm. Sudėtos kas 62 cm. Aš tuoj puoliau nuotraukoje skaičiuoti kiek jų ten yra, bet manasis paaiškino, kad nesvarbu kiek, svarbiau kas kiek cm. sudėta, mat paskaičiuota pagal plokštės žingsnį. Plokštė OSB3, 12 mm. storio, o jos matmenys 125 x 250 cm. 



Kartą vienas rimtas dėdė pasakojo mums, kad seno sodo obelis nugenėjo kaip kokias liepas prie miesto gatvių, o tos gražiai atžėlė, užaugino naujas šakas ir vaisius pradėjo vesti lyg niekur nieko :) Visiškai nelaiduoju už tokius veiksmus, nes nežinau ar taip galima daryti ir ar tai nebuvo tik laimingas atsitiktinumas, kad obelys išgyveno. Visgi, kai reikėjo rinktis ar obelį, kuri auga visai prie pat mano dirbtuvių, nupjauti ir išrauti šaknis, ar nugenėti visiškai ir tikėtis, kad ji sėkmingai užaugins naujas šakas - pasirinkau pastarąjį variantą :)
Palikome vieną šakelę, kad neliktų medis visai be lapelių. Suprantu, kad atrodo gana liūdnai, tačiau šiais metais, sulaukę naujų šakelių su lapeliais, nupjausime tą likusią senąją ir tikėsimės, kad obelis laimingai augins lapelius ir šakeles toliau...


Ta ta ta.... Kaip gražu :))))



Pameistriai :)



2011 metų gegužės antroje pusėje pradedama dengti danga :) Je !!!!
Apie mūsų pasirinktą stogo dangą informacijos galite rasti gamintojų puslapyje, o štai čia rasite daugybę nuotraukų kaip atrodo stogai su GAF bituminėmis čerpelėmis.



Mažasis pameistrys mokosi kopti laiptais į antrą aukštą - planuoja dengti stogą kartu su meistru :))))




Gryčia, kiemo liepa, obelis ir šulinys nuo mano dirbtuvių stogo :)


MEISTRAS !!!!!



Palėpės šiaurinė pusė



Pietinė palėpės pusė







 Mažasis pameistrys greičiausiai banto įtikinti meistrą, kad visgi reikia naudoti lentą dvipusio, o ne vienpusio pjovimo ir pageidautina 25 cm. pločio :DDDD

Šeštos dalies pabaiga :)
Iki

3 komentarai:

Rasa rašė...

Na, Aurelija, neiškenčiau šįkart nebrūkštelėjus ko nors:) Mane pasakojimas labai intriguoja, nes laaaaabai noriu matyti, kokiam stovyje dabar tavo dirbtuvės:)))
Laban gražios nuotraukos ir pasakojimas - taip ir matau kaip viskas stovi, kvepia medžiu .... ech...būtinai užsuksiu šią vasarą, nes neištversiu nepamačius realiai viso šio grožio.
Iki kito,
Rasa

Anonimiškas rašė...

O pagrindiniam meistrui, be keturkojų pagalbininkų, dar kas nors padeda?

kitokia Aurelija rašė...

Rasa, kaip dabar atrodo dirbtuvės pamatysi kituose įrašuose, o kaip atrodys vasarą, jau reiks iš tiesų arba atvažiuot, arba kantriai laukt įrašų :)))

Anonimiškas žmogau, pagrindinis meistras atlieka 90% darbų vienas. Visi pagalbininkai tai vienas kitas draugas pridedantis savo rankas, kai aplanko mūsų sodybą ;)