2012 m. kovo 19 d.

Dirbtuvių statybos, septinta dalis

Pagrindinis darbas ant stogo ir kamino statymas :)

  • Galutinis stogo paruošimas dengimui bitumine danga: palėpės mažojo langelio formavimas, stogo rytinės pusės padengimas OSB plokštėmis.
  • Stogo dengimas bitumine danga (rytinės stogo pusės).
  • Kamino paruošimas galutiniam stogo padengimui bitumine danga.

Pagalvojau, kad parašysiu įrašo pradžioje apie ką rašysiu jame :) Taigi, tęsiu toliau ir šiandien pradedu pasakoti ir rodyti nuotraukas nuo palėpės apvalaus langelio formavimo :) Projekte jo nėra, tačiau manasis, man nežinant, padarė man pasakišką dovaną :) Ilgai svajojau turėti apvalų langelį kur nors aukštai ir svajojau kaip pro jį, gerdama arbatą, žiūriu į tolį, svajoju, ilsiuosi... Žinoma, langelis bus atidaromas. Aišku, mūsų statybų sąskaita apsiverks kai užsakysim šį langelį :DDD Mat atidaromas medinis langelis, net ir toks mažiukas, kainuos apie 1000,00 Lt., tad paliekam jį ateičiai arba kitaip sakant - pabaigai :)))



Va čia tas langelis, kurį pamačiau prieš dešimt metų, kai įsigijau knygą "Būtinoji namų knyga" aut. Terence Conran. Atsiverčiau pirmąjį puslapį ir susileidau... Aišku, kai projektavomės visus sodybos pastatus, per gausą informacijos ir įtampų, visai pamiršau šią savo svajonę :) O manasis atsiminė ir man nieko nesakęs, kol aš saldžiai ryte miegojau (esu užkietėjus pelėda, o jis vyturys), ėmė ir sutvėrė mažąjį svajonių langelį...
:* ačiū :)



Užbaigęs langelio formavimą, ėmėsi meistras OSB plokščių :) Padengė visą rytinę stogo pusę ir galutinai paruošė dengimo danga darbams. Gi laukėm atlekiant draugų, pasiruošusių pridėti savus nagus prie mūsų darbų :) Tiksliau vyriškoji pusė tai darė :))) Ačiū, Adomai ;) Leisiu pasėdėt tau prie mano svajonių langelio už tai :) Bet ne per ilgai :P :DDDD

Taigi, birželio 08 d. nuo pat ankstaus ryto prasidėjo stogo dengimas bitumine danga :)


Birželio 10 d. buvo uždengta jau štai tiek stogo :))) Jeee :)
Jei kažkam kyla klausimas iš kur manasis moka dengti stogą bitumine danga, atsakau - išmoko iš PUIKAUS meistro, kuris uždengė visą, sudėtingąją manojo dirbtuvių pietinę stogo pusę. Stebėjo, mokėsi ir jau šiaurinę savo dirbtuvių stogo pusę uždengė pats. Tad mano dirbtuvės jam jau ne kokia naujiena, o tiesiog įprastas darbas :))))
Beje, meistro vardas Linas, gyvena ir kol kas atrodo dar dirba LT, Kaune tel. nr. 8-682-35989
Jis daug metų dengė bituminę dangą Amerikoje, o kai pamatėm kaip dirba ir kaip be jokių įrankių laksto ant stogo :OOOO galim garantuot - SUPERINIS :)




Paskutinė, rytinės stogo dalies, bituminė detalė :) Jeeeee :))))



Mūsų vasarinė vonia :)))) Tinka ir maudytis ir šunims po lakstymo maratono atsigaivinti :))) Ryte prileidžiame vandens, per dieną, stovėdama ant žvyro kalnelio, vonia prišyla ir pavakary maudomės karštoje vonioje :) Dabar jau nebėra to žvyro kalnelio, o vonia TIKIUOSI bus jau patalpoje, o ne po atviru dangumi :)))) Žinoma, vasarą mėgausimės lauko vonios privalumais, bet žiemą tikimės turkštis kitokioje :)


Krūvelė senų plytų, kurias susirinkome iš įvairių vietelių: kai kurias radome sodyboje, kai kurias spėjom pačiupt iš draugų tėvų, jiems jas jau beveik besuverčiant į duobes sename sodybos kelyje. Visas reikėjo nuvalyti, t.y. nugremžti senąją sujungimo medžiagą. Dažniausiai molio mišinys, tad valėsi lengvai :)



Visos jos sugulė aplink kaminą kaip apdaila. Kaminas Schiedel firmos. Labai patogus, nes viskas paruošta. Užsisakai kokio reikia, surenki kaip kokį lego ir viskas :) Man, aišku, labai lengvai atrodo, kai aš tik pagalbininkė, bet manasis tvirtina tą patį - labai lengva ir paprasta surinkti šį lego :)


Pirmo aukšto kaminas. Matosi anga pečiui prijungti, taip pat dvi vėdinimo angos ir anga su durelėmis, kuri skirta kamino valymui.



Kaminas palėpėje, antras aukštas. Matosi mažytė vėdinimo anga.


Kamino vaizdas iš viršaus. Anga dūmams ir vėdinimo naga. Kitame įraše matysite kaip jis atrodo jau visiškai užbaigtas :)



Susimeistravo manasis tokį mielą lizdelį, kuriame sėdėdamas, sukonstravo visą kamino dalį, esančia virš stogo :)



Septintos dalies pabaiga :)

5 komentarai:

Raminta rašė...

Labai mielas įrašas... tas pasakų langelis ♥
Ir puikios statybos, tokios neįtikėtinai tvarkingos! :}

kitokia Aurelija rašė...

Ačiū, Nakvischa :)
Statybos tvarkingos turbūt todėl, kad dirba tik vienas žmogus ir statymo priemonės "švarios". Tik šen bei ten krūvelė pjuvenų, pagaliukų krūvelė, cemento nutiškę kalneliai :)

...VitDeko... rašė...

Papasakosiu trumpai, kaip Aurelija tavo dirbtuveliu gimimo irasas man pagelbejo :)) dar labai seniai buvau savajam uzsiminus, kad noreciau savo tokio ale darbo namelio su maza terasa, tai maza mano svajone... takart is manes tik nusijuoke, o ir namo net neturejom.... o pernai netiketai viskas apsiverte ir isigijom nama su nemazai zemes aplink... tik apie mano svajone nebuvo ne kalbos, pasake uzteks man kambarelio.. na jau ir tai prabangu, nes iki siol turiu tik nuosava stala apkrauta lapu lapukais.. tad tavo irasus skaitau su baltu pavydu ir vis dudsauju... ach ach kaip faina... kaip nuostabu... tad karta uzmate maniskis kaip skaitau, o jis gi statybininkas iki kaulu smegenu ir jo smalsumas nugalejo kas ten per statybas stebiu :DD tad papasakojau kas cia bus ir kaip nuostabiai viskas gimsta.. paskaite, paziurejo foto ir nuejo tyledamas.... o vakar netiketai bunant senukuose sako, o kokio dydzio noreciau darbo namukui :DDDD isivaizduoji!!! as irgi turesiu namuka :)))) su terasa :)))) tad aciu uz ikvepima, aciu uz pavyzdi kaip galima pildyti savo svajones ;)))

...VitDeko... rašė...

oj atsiprasau visai netrumpai gavosi :DDDD bet tai dziaugiuosi!!! naktim tik ir sapnuoju kaip ka issidelioju, kaip kede vazinejuosi nuo vieno stalo kampelio prie kito!!

kitokia Aurelija rašė...

Sypseniki, nenusakomai džiaugiuosi už tave !!!! Džiaugiuosi, kad pasakojimas įkvėpė tavąjį ir dar labiau džiaugiuosi, kad turėsi savo svajonių namuką su terasa :O Labai labai :)))
būtinai ir tu papasakok kaip vyks statybos, be galo bus įdomu :)))
Linkiu sėkmės ir dar didesnio įkvėpimo tavajam, kad kuo greičiau sumeistrautų namuką :)