2013 m. sausio 5 d.

Dirbtuvių statybos, septyniolikta dalis

Kaip jau rašiau, užbaigiamas sienų padengimas plėvele, apkalimas pagaliukais ir skirtingo pločio lentomis. Šiaurinė dirbtuvėlių siena.



Darom pertrauką tarp visų statybų. užsakymų ir sodybos vasaros darbų ir keliaujam prie kūdros darbų. Kaip mes su manuoju juokaujam "einam ravėti kūdros" :DDD
Šį kartą truputį ravėjome, truputį klojome geotekstilės ir truputį vežėme akmenukų jai prispausti. Šiais metais vešime ten smėlį ir formuosime paplūdimį.




Praėjusiais metais arba buvau per daug užsiėmusi ir mažiau kėliau akis į dangų, arba tiesiog buvo mažiau gražiai debesuotų dienų. Bet kelios tikrai buvo. Vieną iš jų "pagavau" štai tokį gražuolį. Yra jų ir daugiau kompiuteryje, bet šis įrašas gi ne apie debesis :)))

Nuotrauka yra didesnė nei įprastai, kad padidėtų, reikia ją paspausti :)


Užbaigėme tvarkytis nuotėkų šulinio dangtį. Talpą darbininkai įkasė šiek tiek per giliai, tad teko dėti papildomą žiedą ir tik tada dangtį. Viliamės, kad tai, jog talpą yra per giliai, o dangtis uždėtas ant dviejų žiedų, neturės negerų pasekmių ir mes ilgai bei ramiai galėsim vaikščioti ten, kur sako ir karaliai pėsti eina :DDDDDDD




Paskutinis 2012 m. medsukis. Gerosios, darbščiosios bitutės plušėjo visą vasarą :) Šaunuolės. Aplankė kiekviena žiedelį, kurių mūsų nederlingose žemėse yra ypatingai daug. Kai atsivežėme pirmus avilius, vaikščiojau po laukus ir galvojau, kad vargšės neturės čia ką veikti, tačiau, pasirodo, nederlingose žemėse auga be galo daug žydinčių augalų ir daugiau nei pusė jų - medingi.
Beje, paskutinis medsukis buvo dar ypatingesnis, nes jau gavome naująjį medsukį. Paprastas, mechaninis, tačiau labai patogus ir kokybiškas.



Kiekvieno medsukio medus vis kitokio skonio ir vis tamsesnis.
Visiškai tamsaus pas mus nebūna, nes, kaip jau minėjau, bitės nektarą ir lipčių renka iš žydinčių gėlių, smilgų, krūmelių ir lapuočių medžių, tad medus visada būna malonaus ir švelnaus skonio. Gomurį jis glosto ir meiliai kutena :)))

Nuotrauka yra didesnė nei įprastai, kad padidėtų, reikia ją paspausti :)

2 komentarai:

Miglė rašė...

Nejučia kartu su jumis pradedu laukt, kol dirbtuvės bus baigtos :) Beje, debesis mėgstu fotografuoti ir aš - o ypač filmuoti...

Ačiū už tokius šiltus įrašus. Sėkmingų dirbtuvių pabaigtuvių ir gražių metų!

kitokia Aurelija rašė...

Labai smagu, Migle, kad laukiančių bus daugiau :))) Mano laukimas (rašau mano, nes šios dirbtuvės mano, tačiau laukimu dalinamės kartu su manuoju) kartais virsta irzlumu ir nerimu, o kartais ramybės oaze. Kitaip sakant,žiūrėsim kuo čia viskas baigsis :)))
Dėl debesų tai įtariu esam ne tik mudvi tokios :), tik kiekvienas savaip juos matom. Aš juos "filmuoju" akimis, mėgaujuosi platesnio kampo dviem objektyvais, o kartais norėčiau matyti 360 laipsniu kampu - tokie jie gražūs būna... Po to imu fotoaparatą ir fotografuoju besisukdama ant kulno jau minėtu kampu. Bėda ta, kompiuterio ekrane tokio ilgio nuotraukos pasižiūrėti nebūtų įmanoma, tad planuoju dirbtuvėlių sienoje, skirtoje vis besikeičiančių paveikslų, nuotraukų ir piešinių ekspozicijai, pasikabinti kartais ir debesų nuotraukų, tokių, kokias originaliai matytų arklys :D

Ir širdingai dėkoju už naujųjų linkėjimus :) Apžiūrėjau Jūsų dienoraštį ir užtikau įrašą apie naujų metų tikslų, planų sudarymo priemones. "Eisiu" paskaityti, kad galutinai užbaigčiau savų tikslų formavimą. Norisi jų kuo realesnių, kad dar tik prasidėjusių metų pabaiga teiktų ramybę, o kairėje pusėje suktųsi šilumos kamuoliukas :)
Ačiū ir lai Jūsų planai ir tikslai išlieka prasmingi iki metų pabaigos :)