2013 m. sausio 5 d.

Dirbtuvių statybos, šešiolikta dalis

Gerokai trumpinu įrašus, nes kai reikia pačiai pasižiūrėti, mūsų interneto greitis nesupranta ko iš jo noriu ir geriausiu atveju atidaro dvi ar tris nuotraukas :)))

Dažyti padėjo už maistą ir pokalbius prie laužo ar pietų stalo dirbanti draugė :)))))
Aleksandra, esi puiki dažytoja, pamąstyk apie alternatyvią specialybę :))))

Vėl tas pats sumuštinis: plėvelė, skersiniai pagaliukai ir lentos. 



Norėdami padaryti palėpes langelio apdailą, pervertėme visas turimas knygas, tačiau neužtikome nei vieno, kuris būtų mums patikęs ar būtų buvęs neįmantrus, o tiesiog paprastas.
Apvaikščiojome mūsų kaimo sodybas, tačiau neradome prototipo taip pat, tad keliavome į gretimus ir viename užtikome tokį, kuris abiems su vyru iškart krito į akį :)

Vėl ėmiausi skaičiavimų, matavimų ir brėžinių ruošimo darbų.
Padariau šabloną, pagal kurį manasis išpjovė lenteles. Kol rėmas buvo ant žemės, atrodė puikiai,bet uždėjus jį ant pastato, pasitvirtino mano nuogąstavimai, kilę beruošiant šabloną. Mano galva, padariau per daug masyvų rėmą :) Vyras ir visi kiti, kurie matė, dėsto, kad pagal juos - viskas puikiai dera.
Dabar jau ir man taip atrodo: akys priprato, tačiau kelias dienas sukausi aplink lyg katinas, besisukantis prie grietinės puodynės, bandžiau įkalbint savąjį, kad nuimtų, o aš sumeistrausiu naują šabloną :)))

Dirbtuvėlės pavirto kiek per mielu meduoliniu nameliu :D, tačiau po kelių dienų akis apsiprato, širdis apsalo ir aš jau vėl kaip katinas tryniausi aplink, bandydama susivokti, kad mūsų su vyru svajonės pradeda įgauti materialų pavidalą...

Praėjusiai metais išorę palikome ramybėje, tik dar užbaigėme (kiek galėjome) viso pastato apkalimą lentomis. Tuo tarpu, vyras pradėjo darbuotis ir viduje.
Visus mūsų sodybos pastatus nusprendėme apšiltinti spaliais dar prieš penkis metus. Paskaičiavome ir įsigijome didelį kiekį spalių, sukrovėme lauke į du didelius kalnus. Vienas didelis kalnas jau sukamšytas į vyro dirbtuvių sienas, o kitas keliaus į mano dirbtuvių sienas. Neseniai skambino kaimynė ir teiravosi kur gi mes spalius pirkome, nes ji niekur neberanda informacijos apie pardavimą. Viliuosi, kad dar kur nors yra užsilikusių linų perdirbimo įmonėlių, nes spalių mums ateityje dar prireiks.

Taigi, sienas ir lubas bei grindis šiltiname spaliais, sumaišytais su gesintomis kalkėmis, o po langais vyras įtaisė akmens vatą. Sakė, kad taip geriau, o ir dirbti patogiau :))) Tik jei kažkam reiks konkrečios informacijos kodėl jis taip darė, parašykite ir sužinosiu ;)

Nuotrauka yra didesnė nei įprastai, kad padidėtų, reikia ją paspausti :)

Komentarų nėra: